vrijdag 29 oktober 2010

Schubben uit een zakje....


Al een week hadden we een afspraak. Vanmiddag was het dan zo ver. Een eerste ontmoeting en een middagje vissen met René; één van de leden van het Lichtervissenforum.

Al een tijdje had ik nagedacht over een leuke bestemming om 's te proberen. Na overleg bleek dat we beide wel zin hadden om het jachthaventje van het Twiske eens aan te doen. In het verleden heb ik daar leuk gevangen, René kende 't eigenlijk niet maar was in voor iets nieuws. Ook zijn visserijactiviteiten hadden de laaste keren niet bijster veel opgeleverd, vertelde hij.

Ik moest vanmorgen nog wat boodschappen doen en heb er speciaal op gelet dat René's auto in ieder geval met een gezonde vislucht huiswaarts kon; broodjes makreel voor ons en verse spiering voor onze vermeende slachtoffers.

Helaas is er meer van de makreel genoten dan van de spiering. Na een uurtje of twee tevergeefs ons rubber en onze spierinkjes langs de steigers getikt te hebben besloten we voor de koffie te gaan.

Opgewarmd zijn we de omgeving van Oostzaan verder gaan verkennen naar slootjes waar eventuele snoekjes zich zouden kunnen ophouden. We houden de shadjes in de doos en schakelen over op een paar prachtige zelfgebouwde spinners van René. We vissen het slootje af tot het al weer schemerig wordt; het gaat veel snel voorbij!  René vangt drie leuke snoekjes.

                                         vakwerk van René!

                                          en de beloning!


Ben vangt ze niet en mag het vandaag doen met de eerder genoemde schubben uit een zakje. Geen ramp; het was een fijne middag!

Bedankt René voor de leuke middag. Zeker voor herhaling vatbaar!

1 opmerking:

  1. Ben, het was een gezellige middag en hoewel de vis klein was, was er in ieder geval actie.
    Ik heb genoten.

    René.

    BeantwoordenVerwijderen