zondag 24 april 2011

Genieten; op zoek naar de stilte...


Bij mij was het zaterdag vooral genieten. Tussen de goede vangsten waren er vele mooie momenten.
Het eerste licht zag ik aan de waterkant, later gevolgd door een rode ochtenzon.

Rond 07.00 zag ik een werkelijk enorme karper tot vlak voor mijn voeten zwemmen. De twee vissen van zo rond de 60-70 cm die langszij meezwommen werden gewoon weer minikarpertjes. Niet te geloven, zit je te vissen en plots komt Carpzilla aanzwemmen en tipt (werkelijk!) met de staart mijn 50 cm swingtip aan. Fenomenaal!
Deze vis kon ik ook zo fotograferen omdat 'ie op water zwom waar hij eingelijk niet meer paste; 't was gewoonweg te ondiep voor 'm!


Naast al het karpergeweld  om me heen blijft het spektakel toch vooral visueel; ik haak welliswaar een karpertje maar dat schakelt meteen van z'n 1 in z'n 3 en lost vervolgens! Goodbye. De volgende alstublieft!
't Is de brasem, maar liefst 9 stuks dienden zich aan voor een kleine exercitie aan de fair play swingtiphengel (light uitvoering). Sommigen van hen poogden met groot enthousiasme ons het gehate predikaat "luie dweil" - al is het maar voor korte tijd - te vergeten.
7 stuks passerden de halve meter royaal, een mooi breed ruggetje en dik onder de pukkels.

Bij mij drong de vergelijking zich op aan oude mannetjes die nog een keer wilden"vlammen" in de discotheek. Helaas voor hen; net als voor de brasems is 't van korte duur; zodra de pukkels weg zijn lijkt ook de levenslust wel uit te doven en dolen ze, als in een christelijk bejaardentehuis op zondagochtend wat doelloos rond...bedekt onder een koel laagje blauwbrasemslijm. Brr!

En ook ben ik het snoekje niet vergeten. Ternauwernood de standaard ruisvoornmaat (30+) van de laatste tijd gepasseerd of hij valt mijn trosje langsscherende maden aan met een ambitie; een miniatuur zoetwaterkrokodil waardig!Verre, verre van een stille zaterdag dus. Zo ook op het Twiske waar sommige mensen menen dat hun muziek toch zeker 250 meter in de omtrek te horen moet zijn. Ik heb maar wat rustiger plekjes opgezocht. Dat ga ik de komende tijd vaker doen; "dagen zonder schubben" goes walkabout; wilde plannen zijn in de maak!!! 

(Binnenkort meer daarover)
wilde plannen?? Huh?!?

1 opmerking:

  1. Hoi Ben,

    wanneer komt er vervolg op je ruisvoorn vangsten.We gaan eens moeten afspreken daar
    groeten peter
    http://metpenofwakervissen.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen