woensdag 3 augustus 2011

Vissen aan de IJsselDe laatste dagen gekampeerd en gevist aan de IJssel bij Deventer.

 Afgelopen zondagochtend rond 10.00 uit Amsterdam  vertrokken en rond elven kwamen we aan op camping “de Worp” in Deventer. Rond het middaguur stonden  mijn tent en Maya’s camper volledig opgesteld en begon ik na de eerste campinglunch (crêpes Suzettes, uiteraard met de fik er in zoals dat hoort ;)  aan het optuigen van mijn hengel.

Voor de gelegenheid had ik de Fair Play brasemwerphengel van 3,70 meegenomen, gecombineerd met de Centrepin. Ik vreesde eerst dat deze hengel wat te licht zou zijn voor het trotten maar dat is alleszins meegevallen. Wel had ik de eerste dag veel te te lichte dobbertjes en maakte ik veel beginnersfouten (ik heb weinig ervaring met dobbervissen op stromend water) maar da’s helemaal goedgekomen. Het eerste probleem was vrij eenvoudig te verhelpen  door bij een lokale hengelsportzaak wat nieuwe dobbers aan te schaffen (10 gram loodgewicht  was ongeveer het minimum!). Voor een lesje “riviervissen voor beginners” was de expertise van geroutineerde rivierrot Hans, die dinsdag een dagje langskwam, natuurlijk super!  

Zéker zo prettig  was de goede sfeer en de lol die we gehad hebben. Zó vanaf de camping naar de rivier lopen, af en toe Maya op bezoek met koekje en fototoestel.  Tussen de middag eventjes teruglopen voor een lunch en dan weer verder vissen onder een zonnetje wat wel erg z’n best deed.

De vangsten dan? Grondels hebben we gevangen en méér dan genoeg. Grappige visjes maar na een stuk of 20 heb je ’t echt wel gezien. Ook roofblei in miniatuurformaat werd voldoende gevangen. Ook leuk maar je hoopt natuurlijk ook wel op een wat groter formaat. Die kwamen in de middag.

Hans verruilde zijn penhengel voor de barbeelstok. Het korfje en de haak werden voorzien van mooie stukjes oude kaas. De eerste barbeel komt ergens tussen de stenen te zitten en wordt helaas door lijnbreuk verspeeld. Later, bij de herkansing …wéér lijnbreuk! Pech dus voor Hans.

Toch als je de foto goed bekijkt van Hans met mini-roofblei zie je dat het humeur er zeker  niet onder heeft geleden.
de sfeer was zéér goed!

Ik had iéts meer geluk. Hans was zo slim geweest een heel witbrood mee te nemen. Aan het einde van de middag strooide hij wat korsten en die werden vrijwel  ogenblikkelijk met grote kolken weggegrist. Snel een wat groter haakje gemonteerd en een kleiner dobbertje (ik kreeg een echte Ap-creatie van hans!), een dikke pluim eraan en vooruit maar!

Ik gooide in, net achter een grote kolk en kon na lange tijd weer eens een prachtige winde vangen.
boffen...

Verder heeft Hans nog een intervieuwtje gegegeven aan TV-Deventer over vissen en het zomergevoel, hebben we lekker nagekletst en zo rond 19.00 namen we afscheid.

Hans, zeer bedankt voor de leuke dag! Ik hoop zowel jou als de IJssel toch regelmatig weer terug te zien.

2 opmerkingen:

 1. Lekker relaxed verslagje Ben!

  Goed om weer wat van je te lezen!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verhaal Ben, je hebt er zichtbaar van genoten.

  mvg Leen

  BeantwoordenVerwijderen