dinsdag 20 maart 2012

rustige ruisvoorns en brilvissen

weer eens tussen het riet!

Al twee keer zat ik de laatste week de ruisers in het Twiske achter de vinnen aan. Vorige jaar, welliswaar was 't toen al april, ving ik er geweldig ruisvoorn; mooie, zware gouden vissen met knalrode vinnen. 

Op die schitterende donderdag, vorige week, toen de zon ineens al haar kracht leek te laten zien die zij in de laatste weken stiekum opgebouwd had. Zette ik mijn stoeltje dan ook op een van de mij vertrouwde plekjes neer. Prachtig! Op de punt van een klein schiereilandje waar ik vaker al de grote jongens tegenkwam.

Dagen zonder schubben zou niet zo heten als ik ook wel eens wat minder fortuinlijke dagen zou kennen.
Deze donderdag bleef dus visloos, op de broodjes makreel en garnalen na die ik had meegenomen. Het water leek uitgestorven en ik vermoedde dat de vis zich nog in haar winterkwartier bevond. Jammer!
Ook gisteren was het stil. Erg stil. Ik zou ruimschoots de tijd hebben gehad te genieten van een mooie sigaar, was ik die niet vergeten uit mijn andere tas te halen... Inderdaad, soms zit het tegen.

Niets te klagen echter; de zon heeft zijn werk gedaan en de eerste kleur zit op de kop. Ik wens mij nu alleen een nieuwe stoel met hogere rugleuning. Kan ik op zulke dagen in het zonnetje ook eens mijn ogen dichtdoen!

Verstelbare poten die niet makkelijk in een zachte bodem wegzakken, superdegelijk en toch een laag eigen gewicht. Hoge rugleuning om het incidentele tukje te kunnen doen maar toch geen bedchair. Iemand tips?

Zoals ik al zei; het zonnetje was heerlijk en in het Vondelpark mocht ik nog even "brilvissen"; leuke actie van pearl. Ik sta er gekleurd op! (Binnenkort een actiefoto met bril!)

leuke lente-actie van Pearl
2 opmerkingen:

 1. Hoi Ben,

  Leuk om weer wat van je te lezen op je Blog!
  Jammer dat he ruisers zich nog niet hebben laten vangen, gaat vast niet lang meer duren.
  Brilletje met Polaroid glazen? ;-)

  Groeten, Ard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Ben,

  Met de komende dagen moeten de ruisers wel los komen. Succes.

  Grtx,

  FER

  BeantwoordenVerwijderen