woensdag 27 juni 2012

Harderkoorts...


Ik lijd sinds een weekje of drie aan een steeds harnekkiger "harderkoorts".


Talloze broden, zakken havermout, sojameel, een camera (oeps!*) en ook wat uurtjes nachtrust werden al opgeofferd aan deze sterke en moeilijk vangbare vissen.


Eén verkeerde beweging en wég zijn ze, schuw en onberekenbaar. Zó zijn ze er en...  zó zijn ze ook weer weg!


Wel komen ze steeds vaker langs op mijn voerplekje en zondag heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de kracht en snelheid van deze top-sportvis; een grote harder pakte mijn vlok.
Helaas... na een minuut of vier hevige strijd was het ploseling over; een kleine beschadiging op de 22/00  lijn - die waarschijnlijk toch even de stenen heeft geraakt - bleek de zwakke schakel. 


Over en gedaan dus!


Nu verder met de strijd. Hopelijk binnenkort hier de eerste foto's.


Tot die tijd moeten jullie het even met deze doen (ook wel mooi toch?!) Zó voel ik me op dit moment; rennend achter de grote vissen aan!


Meer foto's van dit bijzondere project, vissen van afvalflesjes vind je hier:


http://www.trendhunter.com/trends/botafogo-beach-fish-sculpture


En nu weer terug naar de waterkant, De harders wachten!


(tip: doe je camera niét in je achterzak als je op een betonnen rand zit. Ik was zo geconcentreerd aan het harders jagen dat ik het vergat en er op ging zitten. oeps!)


het resultaat...

3 opmerkingen:

 1. Je hebt er in ieder geval eentje aan de haak gehad. Ik ben nog niet verder gekomen dan een gat in de lucht slaan na een aanbeet op een vlokje. Die vangst gaat er komen. Succes!
  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben, die eerste komt gauw. Ik liep in het begin ook te pielen. Maar goed, als ik het zo lees werkt het voertje! Ik neem aan dat je de vroege ochtend of late avond pakt? Als je meer wilt weten hoor ik het van je.

  Gr, Andres

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Ben. Gericht op harder vissen. Je hebt de vissen gevonden. Met de nodige tijd en doorzettingsvermogen moet het gaan lukken. Succes.

  vrgr Klaasjan

  BeantwoordenVerwijderen