maandag 7 juli 2014

stekelvissendaagjes...

mijn uitzicht gisteravond...


Ik had even minder trek in de karpertjes en de mooie IJ-wateren lokten al een tijdje. Grote stekelvissen bevolkten mijn dromen, zodat ik weinig bedenktijd nodig toen er een uitnodiging kwam van de mannen van het KHDL-forum om tegen zonsopgang eens flink met rubber aan de gang te gaan.
Om het vermoeden dat dit visblog inmiddels tot homo-erotische site is omgebouwd meteen in de kiem te smoren doen we er een fotootje bij:

DIT bedoel ik natuurlijk!

Het ochtendje werd erg gezellig en alhoewel er door verschillende leden wel een aardig visje gevangen werd, bleef het succes voor mij uit. Zou ik het verleerd zijn?!
De volgende dag 's avonds opnieuw naar het IJ en jawel hoor; vang je niét in het gezelschap van je vrienden (die bovendien goede fotografen zijn), sta je nu ineens binnen het uur zesmaal met een mooie snoekbaars of felle baars in je klauwtjes! 

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd luidt het spreekwoord en ik ken weinig tijdsbestedingen waar dit zó waar blijkt ze zijn als bij 't vissen!  Met veel plezier heb ik dan ook gevist met "one of the local guys" Tim (net als ikzelf een halve "IJ-bewoner") & met Benny (aus Deutschland). Een roofvis- en karpervisser die ook bij onze oosterburen catch- en release wil toepassen en daarmee de lokale wet overtreedt; ik denk ook niet dat ik het zou kunnen; alle vis verplicht naar de andere wereld helpen! Bezopen!!

vlnr: Tim, snoekbaarsje & Benny


Samen veel uurtjes gevist en een aardig visje gevangen, de écht grote jongens bleven uit. Alhoewel een overactieve roofbrasem die mijn shad vol greep en een baars van 45+ (die voor mijn voeten loste) mij erg veel drilplezier gaven.  Vooral een héle leuke week gehad en het rubbervirus heeft duidelijk de kop weer opgestoken.


leuke baars...op licht materiaal

Ook de harder is al weer een tijdje in beeld. Ik hoop er nog wat kunnen verschalken. Binnenkort hoop ik daarover weer wat te kunnen melden. Gisteren hadden ze er nog weinig zin in. Uitdagingen genoeg nog!
Tot een volgende keer.

9 opmerkingen:

 1. Leuk stukje Ben. Snel weer even gaan vissen!

  groet,

  Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De harders zijn los Ben! Even geduld tot de schemer en dan, hopsakee, vlokkie erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank Tim, zie je snel!

  @ Andres: Die harders van mij lusten geen vlokkies, schijnt 't! Krengen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag Ben. Ik ga je weer volgen!
  Groeten, Hans O.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraagje: Is dat een Reins shadje?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hans, dat groene shadje? Dat is iets "nieuws" van Fox.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ben leuk je gezicht weer eens te zien. Groetjes Henk Reijneveld.

   Verwijderen
 7. This fish has so sharp teeth..When get it out, will it bite fishing line?

  shaddockfishing

  BeantwoordenVerwijderen