dinsdag 21 juni 2011

Na regen...


komt zonneschijn, zo luidt het spreekwoord ten minste.


Voor vismaat René en mij gold dat gisteren wel héél letterlijk; was voor het weekend en maandag nog een bak regen voorspeld, beter had het niet kunnen zijn, gisteren! Volop zon en ook nog vis!
De laatste 4 of 5 keer dat ik er op uit trok was het dood- en doodstil onder water; alsof ale vis tegelijkertijd op vakantie was gegaan; plugjes, spinners, rubber en zelfs wormen...niéts was in trek en nog niet het kleinste visje toonde interesse.
Zo was het bij mij en ook René had meermalen geblankt. Je zou bijna gaan twijfelen aan jezelf!

Gelukkig komt er dan af en toe weer zo'n dag met een "gouden randje".

Toen ik om 09.00 op het perron van Heerhugowaard uitstapje,gewapend met Mosquito 0 spinhengel en een tasje kunstaas stond René mij al op te wachten onder een stralende en zonnige hemel.

In de auto maar en naar het water. Onze eerste keus was een sloot die bij nader inzien toch te ondiep bleek. Het enige wat gehaakt werd waren waterplanten. Ik maakte een ongelukkig worpje en verspeelde helaas een Salmo minnow plugje. Als je dag zo begint...hmmm

We visten door en deden verschillende watertjes aan. Rene wist nog een spinner te redden die vast zat aan betongaas in een tuin door over een schutting te klimmen. Al met al, na anderhalf uur vissen nog geen schub gezien!

Ik wisselde mijn spinner voor een mini-hornet en haakte mijn 1e baarsje van de dag die meteen op de foto moest! Je weet immers maar nooit of er meer volgen.

Gelukkig bleek dit baarsje het patroon van niet-vangen te doorbreken. Even daarna had ook René z'n eerste visje. We vingen nog wat en daarna ging de bel voor het einde van de eerste ronde.

Een lunch bij Rene thuis en een lekker soepie, dat ging er wel in. We hebben even de tijd genomen om hengel en kunstaas te bespreken en te bewonderen, zijn gaan winkelen bij Sanders hengelsport om de onderlijntjes aan te vullen en visten vervolgens weer door.

Het zonnetje had er steeds meer zin in en we kregen het zelfs warm. Gelukkig liet de vis het niet afweten. Bij een duikertje in de buurt waar ik mijn plugje langsdraaide schoot ineens een snoek uit de beplanting en toonde duidelijk interesse. Helaas pakte 'ie daarna niets meer van het aangeboden snoekgoed. Alles hebben we geprobeerd maar de snoek bleef stoïcijns stilstaan.

We liepen door en visten een mooie vijver af. Toch zat het me niet lekker. Na een paar minuten zei ik tegen René: "ik ga nog even bij onze 1e klant hier kijken", verwisselde mijn plugje voor een halve kip (René's tandemspinner) en liep terug.

René liep gelukkig mee want wat volgde was werkelijk prachtig om te zien. De snoek draaide bij de 2e of derde worp om en achtervolgde de spinner een aantal meters op zeer ondiep water en knalde er daarna bovenop. Schitterend gezicht op 50 cm. water. Een mooie dril volgde maar de vis legde het af tegen de mosquito. Net toen René 'm wilde pakken schoot íe weer weg. Dat gebeurde een aantal keren. Uiteindelijk kregen we 'm te pakken en konden we 'm even bewonderen en meten.

Prachtige 70 cm snoek. Hij mocht snel weer zwemmen want meneer begon weer kuren te krijgen; snoek met een attitude!

Onze dag kon al niet meer stuk maar dit was wel erg fraai.

De rest van de middag hebben we nog meerdere baarsjes gevangen, kunstaas uitgeprobeerd en vooral genoten.

Toen rond 17.00 dan ook de bel voor de laatste ronde ging vonden we het beide jammer; zulke dagen gaan véél te snel voorbij!

René, bedankt voor de gastvrijheid en kennismaking met de Heerhugowaardse snoeken. Volgende keer doen we Bert Schouten's winkel er ook bij!

1 opmerking:

 1. Leuk verslag Ben!

  Heb je ein-de-lijk weer wat gevangen! Mooi man!
  Ga zo door..... Overduidelijk dat jullie genoten hebben!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen