zondag 17 juni 2012

Nog meer dobberplezier...

de allerkleinste!

Ik blijf naast het vissen ook nog verder knutselen aan de vlokdobbers. 't Is leuk om oplossingen te bedenken voor problemen die bij het bouwen ontstaan. Zoals ik in mijn vorig stukje over de vlokdobbers schreef beviel de fluo-oranje lak niet (te steperig / geen mooie vloeiing). Daarnaast gebruikte ik een grondlak onder de fluo en later onder de rode punt.  Dat gaf een rafelige rand bij het dompelen. Jammer!

Ik moet bekennen dat het er zo met het blote oog redelijk uitziet maar de macro is genadeloos (en ik ook; je bent een beetje perfectionist of niet hè?)


Een andere beginnersfout was dat ik lak in het centraal kanaal van de dobber kreeg bij het dompelen.
Mijn oplossing is voorlopig het kanaaltje te dichten met een beetje sneldrogende houtlijm en het buisje later in te korten en eventueel opnieuw af te lakken. Als iemand mij kan helpen aan een betere oplossing dan ben ik daar erg blij mee.

Deze week maak ik een nieuwe serie mini-vlokdobbertjes zoals te zien op de eerste foto hier; slechts 25 mm 
lang en hopelijk toch goed  te gebruiken onder de kanten waar ik 't op harder ga proberen. Een minidobbertje met weinig weerstand. Ik heb begrepen dat harder erg voorzichtig is. Deze mini-vlokdobbertjes krijgen een felgeel en zwart (?) puntje voor goede zichtbaarheid in de schemer.

Regelmatig zal ik hieronder nieuwe foto's en tekst plaatsen. Wordt vervolgd dus! 


de mini's voor de 3 keer gelakt...


Gisteravond heb ik even een dobbertje uitgelood. Het staat mooi op één loodje van 1,2 gram. Precies goed.één laagje hoogglans wit gedompeld...

Ik kreeg een tip van Hans om de buisjes dicht je maken met een saté- of coctailprikker. Ik heb het buisje
(centrale kanaal van de dobbers) met een scherp breekmes afgesneden en tijdelijk gevuld met een halve coctailprikker zodat er geen verf meer in het kanaaltje komt. Morgen mag de gele kleur er op. Ik ben benieuw of ik nu wél een strakke rand krijg.
Nu maar weer eens vissen! 

3 opmerkingen:

 1. Hallo Ben,

  Ziet er al goed uit, dat komt helemaal goed, zeker weten.
  Om de lak tegen te houden zou je eventueel een houten sateprikker in het buisje kunnen stoppen en aan de dompelkant iets uit laten steken. Direct na het dompelbad trek je hem er weer uit en kun je hem opnieuw gebruiken.

  Veel succes,
  Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu die harders nog, Ben! Hopelijk zie je jouw homemade vlokdobbertjes lekker vaak wegzeilen.

  BeantwoordenVerwijderen