dinsdag 12 april 2011

Just a perfect day... (meer ruisvoornavonturen)

Marlon met een prachtige ruiser!
                                  

Het leek maandag de laatste écht mooie en warme dag te worden volgens onze weerprofeten.
Excuus genoeg om het Twiske nogmaals te bezoeken. Ditmaal in het gezelschap van vriendin Maya die ook wel eens kennis wil nemen van de prachtige gouden vissen.  Haar auto moest schoon en aangezien bij het Twiske voldoende water voorhanden is leek een en ander mooi te combineren.

Ik heb gevist en Maya las een boek. Ook leuk.

Na  een uurtje of vier te hebben gevist met nauwelijks een tikje werden er net wat grapjes gemaakt als "als je maar niet iets schrijft als: "met Maya in de buurt vang ik nooit wat!"

En plots was 'ie daar dan... de etensbel! Een klein moment verslapte mijn aandacht en een paar seconden later zag ik plotseling het vlokdobbertje niet meer. Ik checkte nog even een paar seconden en sloeg toen voorzichtig aan; alsof het niet óp kan deze week; even later glijdt alweer een 30+ ruiser mijn net in.

                                         helemaal gelukkig!

De rust is net weergekeerd. Het fototoestel opgeborgen of daar komt een fietser aan. Met hengel zie ik en...een vlokhengeltje zowaar. Wat leuk!
Marlon is eigenlijk een vliegvisser maar heeft in verband met een schouderblessure onlangs een mooi FP vlokhengeltje aangeschaft; een wijze keus lijkt me (afgezien van het verslavingsgevaar).

Ik heb geen bezwaar dat 'ie er even bij komt zitten en nodig 'm uit lekker mee te vissen. Dat gebeurt dat ook en Marlon vangt ook een paar prachtige vissen. Ik schiet wat plaatjes en Maya verzorgt de inwendige mens met koffie en koekjes. Wat wil een visser nog meer?

"Een koud biertje misschien?" Opper ik in de auto terug naar huis. En meteen krijg ik een visioen van een ijskoud glas Singha bij een lekkere Thaise maaltijd.
Vorig jaar ontdekten Maya en ik een restaurantje wat sindsdien bij ons doorgaat als de lekkerste én sfeervolste Thai van Amsterdam én de rest van het Noordelijk halfrond; Ko Chang op de Westerstraat.
Heerlijk gegeten en het koude biertje vermenigvuldigde zich spontaan. A perfect ending for a perfect day!

2 opmerkingen:

 1. Ben, Leuk om te zien dat Marlon nog altijd het Twiske afstruint. Ken 'm via bindcursus van de Purmervlieg.
  Ben overigens wel benieuwd hoe jouw vlokkendobber er uit ziet.
  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik er meerdere Fer,

  als het maar duidelijk is. reden: ik houd en gooi afstand (vaak 20 meter).

  Verder ben ik niet zo bang meer om niet subtiel genoeg te vissen. De ruisvoorns trekker er zich niks van aan, die 4 grams vlokdobber van mij wordt zo weggetrokken.
  Zal binnenkort wel even een fotootje plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen